tisdag 26 februari 2013

Äventyret


Ett av mina mål i livet är att leva för vad jag kallar Äventyret, må det var det lilla som att tampas med en svår boss i något TV-spel och vinna, kanske att våga söka press-leg på Stockholms filmfestival och gå på gratisfilm, eller på den större skalan som att peta en dödligt giftig orm på huvudet i Malaysia, bege mig ensam till ett Japan där språkbarriärerna med största sannolikhet kommer göra livet svårt.

Denna gången drar Äventyret mig till nationen down under, 'stralia, OZ, fängelsekolonin eller kort och gott Australien. Jag och ett par vänner, Patryk, Malin, Ellen och Tobias beger oss ner på ett Working holiday-visum för att söka lyckan likt så många andra svenskar.. Ja, vi beger oss allihopa ner efter att ha sagt upp både arbete och lägenhet, till och med flickvän i vissa fall för att starta på ny kula i ett land långt borta.


Planeringsmässigt har vi haft ett par möten i gänget där mer fokus kanske varit på festligheter än att faktiskt planera något, men det vi faktiskt har sagt är att vi borde köpa en bil och färdas runt på detta sättet istället för Greyhound-buss som de flesta backpackers verkar göra. Det ger oss en otrolig frihet samtidigt samtidigt som vi får större möjlighet att utöva vad vi mer har snackat om – The Outback. Vi har alla fem köpt varsin Hennessy hammock (se bild) delvis för att spara in pengar på boende, men även för att kunna göra walkabouts i den stora kontinenten. Läser man om Australien brukar de flesta som rest runt där nere fastna i städer så som Sydney, Surfers Paradise, Melbourne m.m. medan landet är så mycket större och mer än bara stadsliv. Vi har för avsikt att genom att inte planera för mycket låta Äventyret ta oss ut till dessa avlägsna platser.

Självklart i och med att vi sökt ett arbetsvisum har vi som avsikt att även söka diverse jobb för att sponsra livet på andra sidan jordklotet. Kanske blir det genom oglamorösa jobb som att plocka frukt på någon farm, inom pärlindustrin eller i turistindustrin som receptionist, dyk-instruktör eller något helt annat.. 

Men det är ungefär så långt som Planen har etsats och nu låter jag Äventyret faktiskt ta över tyglarna.


Inga kommentarer: